tirsdag den 3. december 2013

Norman Rockwell på auktion i Sotheby's New York 4.dec. 2013

”Alt hvad jeg er, alt hvad jeg nogensinde har gjort, alt det jeg håber på at blive, skylder jeg Ken”, sagde illustrator og billedkunstner Norman Rockwell om sin chef Kenneth J. Stuart. Stuart var art director på The Saturday Evening Post, hvor Norman Rockwell arbejdede i 47 år med at male omslag til magasinet.


I morgen 4. december går det løs på Sotheby’s, hvor en samling af Rockwells billeder kommer under hammeren. Stuarts tre sønner, der nærmest har været i en familie fejde om de billeder de har fået efter deres far, har besluttet at sælge ud – nu! Billederne har hidtil hængt på The Norman Stockwell Museum i Stockbridge, Mass, men nu skal de sælges for højeste bud.


Maleriet The Gossips er beskedent vurderet til $9 millioner. Man regner med at hele salget langt vil overstige $49 millioner.
Der er tale om nationale klenodier og kendte samlere som Steven Spielberg og George Lucas er interesseret ligesom den tidligere præsidentkandidat Ross Perot, og så er der en milliardær fra Texas men aller farligst en rigmand fra Asien.

Saying Grace
Der er masser af penge på spil, så mange, at vi igen måske kommer til at glemme kunsten til fordel for de stenriges dans på auktionen og de gode historier om, hvad de kendte investerer i.


Det er spændende, hvor billederne ryger hen fra et offentligt tilgængeligt museum, hvor kunsten kan vises til glæde for folket. Måske havner en historisk kulturarv i et lukket privat rigmandshjem.

Se video.