søndag den 11. maj 2014

COLOUR ME IN - Et besøg på Esbjerg KunstmuseumSomme tider kan man blive væltet helt omkuld, når man træder ind i et kunstmuseum. Det skete i dag for mig, da jeg i dag med to meget livgivende kvinder udi kunstnerisk formidling besøgte Esbjerg Kunstmuseum. I dag var absolut sidste chance for at opleve den meget omtalte udstilling "COLOUR ME IN". Det blev en stærk oplevelse af, hvordan farverne påvirker vores sanser. Man kommer ind i forskellige rum, hvor farven i rummet er så stærk, at den går helt ind under huden, og når først man har fået styr på den, kan man opleve kunstværkerne i rummet, der selvfølgelig er stærkt påvirket af rummets farve. Ganske kort : En fantastisk iscenesættelse af kunstværker i forskellige rum, og en formidling, der rækker ud over kunstværkerne fordi, man ikke kan gå derfra uden en forståelse for farvernes betydning for vores oplevelser og vores følelser. Sådan! 

Følgende bemærkninger er sentencer fra museumsinspektør Christiane M. Finsens indledende bemærkninger i museets VÆRKLISTE og UDSTILLINGSINFO.

Hvad er farve? Hvordan sanser vi farve? Og hvad er farvens rumskabende potentiale?
Farve har altid været et grundelement, ikke alene i kunstnerisk skabelse, men i den menneskelige tilværelse generelt.

Farver er bedrageriske af natur, siger kunstneren og farveteoretikeren Josef Albers i sit banebrydende værk Interaction of Color fra 1963. Og fordi farven stort set aldrig perciperes som den virkelig er ‑ som den er rent fysisk ‑ er farven det mest relative medium i kunsten.