tirsdag den 3. juni 2014

Aarhus Symfoniorkester sejler ind et concept, hvor de spiller live music til The Pirates of the Carabbean 2.En noget spøjs oplevelse i Musikhuset lørdag eftermiddag, da Aarhus Symfoniorkester med fuld bemanding lukkede op for sluserne og oversvømmede Store Sal med musikalske bølger af skummende filmmusik fra The Pirates of the Caribbean 2 - Dead Man's Chest.


Orkestret hævede sig bogstavelig talt op af graven som "Den flyvende Hollænder", op til havets overflade, hvor de for fulde sejl krydsede lige ind i publikums hjerter. På broen stod, Kaptajn David Firman og arbejdede som en vanvittig for at holde kursen, nogle troede fejlagtigt, at han hed Fireman.
Det var gedigen filmmusik netop skruet sammen til en film med en lethed i spillet og et hav af effektfulde scener, der godt kan blive lidt monotone i længden. Det var her Aarhus Symfoniorkester trådte til og tilføjede filmen en ny og levende dimension. Man måtte mange gange se væk fra filmen og ned på orkestreret for at spotte enkelte sarte lyde og se og opleve al den energi musikerne lagde i deres instrumenter, når det virkelig gik løs.

Et musikalsk show, der forbedrede en ægte Disney filmoplevelse.