tirsdag den 7. april 2015

To udstillinger på Centro de Arte Contemporáneo de Málaga

Foto: Brynhild Bøtker Eriksen


Center for Moderne Kunst i Malaga har en permanent udstilling af Andalusisk kunst og herudover forskellige løbende udstillinger. Lige nu har kunstsamleren Carmen Riera givet sin samling til museet i fem år, med eksempler fra den amerikanske og europæiske
Marina Vargas (Foto. Brynhild Bøtker Eriksen
kunstscene fra slutningen af 20. århundrede og begyndelsen af det 21. århundrede. Der er værker af Christina Iglesias, Andy Warhol, Anish Kapoor, Jean Michel Basquiat, Louise Bourgeois og Cerith Wyn Evans.


I den første del af museets store rum udfolder Yan Pei-Ming sig. Han er født  i Shanghai, men rejste som 22-årig til Frankrig, og betragtes som fransk maler. 
Han arbejder for det meste på meget store lærreder med portrætter af kendisser og historiske personer. Sorg, lidelse, død, angst og mennesker i farefulde situationer er nogle af de hyppige motiver. Han har udstillet i Beijing (2009) Museé du Louvre (2009) new York (2007) og og på Biennalen Venedig (2003 og 1995). Det er første gang han udstiller i Spanien.

Videoen viser de fleste af Pei-Mings motiver, og ellers er der eksempler på Andalusisk samtidskunst samt værker af de navngivne kunstnere fra Carmen Rieras Collection Passion, og kunstkendere vil nok kunne udpege, hvilke værker, der hører til Passion.

Video fra udstillingen