torsdag den 30. juli 2015

Gode oplevelser i det lunefulde danske sommervejr


Det var ikke altid sådan et vejr som de rare metrologer på DR 1 og TV 2 så gerne ville give os: Solskin fra morgen til aften, men der var solskin og det var muligt at cykle og vandre i den livgivende natur.

Den første dag ved Vesterhavet var ikke mødet med et larmende voldsomt brusende Vesterhav skjult af havgus og skumsprøjt, men en dag med blå og klar himmel og et hav, hvor bølgen går som ”et åndedræt af en venlig kvinde”, som Johannes V. Jensen skriver i ”Hvor smiler fager den danske kyst”. Når man stirrer ud over havet kan man godt få en følelse af noget uendeligt.
En anden dag skinnede solen igen, og så tog vi til Henne Mølleåens udløb
Et par velsmagende fiskefileter og et godt glas øl på Henne Mølle Å Badehotel var sammen med oplevelsen af den smukke natur ganske overvældende og let berusende.Vejen her stopper ved Vesterhavet, og går man op på en af de mange toppe, kan man se ud over havet og ane, at her er starten på evigheden.


Jeg gik flere kilometer alene langs med Henne Mølleå til lyden af insekternes summen og stemmer fra enkelte fugle. Jeg kikkede ofte på åen og tænkte: her løber naturens langsomhed, og da jeg senere cyklede til Filsø og pludselig så en havørn, sprang jeg hurtigt af cyklen og fik i 30 sekunder en oplevelse af naturens storhed.
Det var gennemgående meget blæsende, og det var ikke altid en dejlig oplevelse at sidde under solsejlet, mens hele teltet flagrede i vinden, og selv om vi havde en stormanordning vidste vi aldrig om solsejlet ville lette og flyve væk, og det kunne da påvirke nattesøvnen. For at blive fri for blæsten kunne man tage på museum, hvor man rent faktisk også kunne støde på en form for storhed i naturen.Her er et par videoer, som med musik og billeder prøver at gengive en stemning fra oplevelser i naturen.
Tryk her En tur til Mandø, video 2