søndag den 25. januar 2015

Fernisering på ART HERNING 2015
Georg Sørensen, administrerende direktør, MCH  byder velkommen

Kunstsamler Martin Nielsen står klar til at holde åbningstalen. Det blev en tale lige ud ad landevejen. En tømrer, der ikke har en skid forstand på kunst kommer ind i et galleri, hvordan han har forvildet sig derind kan jeg ikke lige huske, men her møder han en supersælger, der prøver at sælge alt muligt til ham, men han er helt uinteresseret og upåvirkelig.


Her er sælgeren/galleriejeren Kent Wolfsen, som forsøgte at sælge kunst til Martin.


I 10 år er det ikke muligt at sælge noget til Martin Nielsen, men en dag kommer han ind i galleriet og får øje på noget, der fanger hans interesse. Nu vil han købe noget. Så vidt jeg husker var det et par værker af Erik Bille Christiansen. Dem ville han bare have, og det fik han, og det blev starten til en stor kunstsamling, og et nært samarbejde ikke mindst med Kent Wolfsen.Maleriet her er af Erik Bille Christiansen, og det er med på ArtHerning og blev hurtigt solgt, men det var ikke et af de malerier, Martin Nielsen i sin tid købte.

Tak til gallerierne fordi de hjælper til med at formidle den kunst, der er så vigtig for vores tilværelse. Det var budskabet, og kunstnerne: Hvad skal vi dog gøre uden dem? Stor ros til kunstnerne, men de skal bare lade være med at skabe værker uden titel. Et værk uden titel skaber kun forvirring. Det jo ikke til at hitte rede i, hvor en kunstner vil hen med et værk uden titel. En kunster, der ikke giver sit værk en titel, skal ikke have lov til at kalde sig kunstner. Sådan.
En åbningstale i gulvhøjde, som jeg tror faldt i god jord hos de fleste af de mange fremmødte.


Foto: Ole JørgensenChristian Achenbach, som vi har en litografi af.

Brynhild mødte en af sine tidligere elever fra Folkeskolen, Heine Kjærgaard Klausen, som udstiller på Galleri SPECTA. Tilfældigvis underviser Heine pt på Master Class i Herning Billedskole, hvor Brynhild går på kursus. Rollerne er byttet om. Nu er det Heine, der skal vejlede Brynhild, og spændende bliver det at se, hvor det fører hen.

Så mødte jeg redaktøren for KUNSTAVISEN, som lige har skrevet en debatbog "Efter alle kunstens regler", som der var stor interesse for. Den skal have en kommentar med på vejen ved en senere lejlighed.

Kunst for enhver smag, må være det overordnede motto for ArtHerning.


Heine Kjærgaard Klausen


Heine Kjærgaard Klausen