torsdag den 1. november 2012

En lakmusprøve på tolerancen

 
Newsweek 08.10.12
 

Her er en gruppe kvinder i Saudi Arabien i gang med et pc-kursus. Kvinderne lever i et samfund, hvor den tekniske udvikling er som vi kender den i Vesten. I Vesten er der vel en slags parallelløb mellem de sociale forhold og den tekniske udvikling. I Saudi Arabien spiller religionen en afgørende rolle for levemåden, og da den er fundamentalistisk, forandrer den grundlæggende levevis sig ikke radikalt.
 
Newsweek 08.10.12
 
En amerikansk kvindelig journalist, der har opholdt sig 30 år i Saudi Arabien får i en uge lov at følge en kvinde, LuLu, der er en rettroende muslim. Lulu er gift med en professor. De har 8 børn. Familien bor i et lille hus på to etager. På første sal bor Lulu og hendes 8 børn. I stuen bor mandens kone nummer to. Hende har professoren 6 børn med. Lulu har en universitetsuddannelse og taler glimrende engelsk. Hendes livsopgave er at tjene Allah og derved sikre sig selv og sin familie vejen til paradiset. Hun skal også tjene sin mand og i enhver henseende sørge for hans trivsel. Hun ønsker for sine døtre, at deres levevis og trivsel bliver som hendes, og hendes ældste datter, der går på universitetet, beundrer sin mor for, at hun har viet sit liv til denne opgave.
På spørgsmålet om Kristendom og Islam er ligestillede religioner svarer Lulu: Der er kun én religion, og det er Islam, og hun opfordrer den amerikanske journalist til at konvertere til Islam.

(Efter en artikel i Newswek 08.10.12)