fredag den 31. januar 2014

Preben Elkjær åbner Art Herning 2014

Art Herning er først og fremmest en salgsmesse. Det er jo i Herning, det sker, og selvfølgelig skulle messen åbnes af en kendt person. Det blev Preben Elkjær, som lige på vej mod målet fortalte om en af sine scoringer på fodboldbanen. Det blev en indfaldsvinkel til hans forhold til den kunst, der var repræsenteret på messen. På en jævn og ligefrem måde fortalte han om, hvordan han blev interesseret i kunst og senere blev en passioneret kunstsamler.

Efter en hel ørkenvandrig blandt forskellige værker blev jeg mere og mere fokuseret på alle de mennesker, der gik rundt med et glas vin, og så blev jeg pludselig ramt af en tristesse. Hvor kom al den vin fra? Og hovsa! - Der stod Cronhammar med et fyldigt glas vin, og da han trådte et skridt til siden, kunne jeg se, hvor vinen kom fra. Jeg fik et glas og nød faktisk vinen, mens jeg fordøjede indtrykkende fra de mange forskellige gallerier.



Stoppede op ved nogle tegninger (print) af Leonard Cohen. De var interessante, men afstanden mellem den kunstneriske værdi og handels værdien synes jeg var rigelig stor, hvis man i det hele taget kan stille det op på den måde.







Her er en lille video fra åbningen: Art Herning 2014