lørdag den 2. november 2013

Lørdag den 2. november blev en galleridag

Det blev en galleri-dag i dag. Startede i Dalgashus, hvor Kunstforeningen havde fernisering for syv unge kunstnere med rødder i Herning. På fotoet ses fem af de syv kunstnere. Det var en meget interessant og varieret udstilling. En af kunstnerne, Heine Klausen, havde lavet en musik-skulptur. Den kan ses i funktion her på videoen. Se video

Næste stop blev fotomuseet, hvor Danmarks Fotomuseum i samarbejde med fotograf Claus Peuckert har arrangeret en fotoudstilling, hvor kendte danskere er blevet portrætteret.

Udstillingen hedder Reflexion – Claus Peuckert og det iscenesatte portrætfotografi.


En af de iscenesatte kendte var Kurt Thybo, som Claus Peuckert havde inviteret til at holde åbningstalen. Den hørte vi ikke, men jeg fik en god og lærerig snak med begge de herrer om bl.a iscenesættelse. I Kurt Thybos tilfælde skulle han tænke på forskellige emotionelle ting. Så studerede Claus Peuckert Thybos mimik og skød løs og fandt så blandt de mange skud BILLEDET.
























Jeg ville gerne fotografere dem, hvor de legede sig selv og måtte jo fortælle, at jeg lå langt uden for enhver form for professionalisme. Det var helt i orden sagde de: Så tager vi kun et halvt honorar!