onsdag den 12. juni 2013

Sculpture by the Sea AArhus 2013


Ideen med at placere kunst som en integreret del af naturen kan tilføre meget til både oplevelsen af natur og kunst. Ved Tangkrogen starter man på et fladt stræk med grønne plæner ned til stranden, så bliver det ren sandstrand med stejle skrænter op til skoven. Vi går op ad skrænten og står nu med udsigt ud over vandet. Så går turen gennem skoven og ned til stranden igen. Dette rum skal fyldes med skulpturer, der kan opleves som et kunstnerisk tredimensionelt udtryk, der kan aktivere beskueren. Vi nåede ikke det hele, men nok til at få vores opfattelse af begrebet skulptur sat på prøve. Det har selvfølgelig været en vanskelig opgave at fylde dette store område op med skulpturer af en vis kunstnerisk kvalitet.


 Set ud fra et helhedssynspunkt skal kvaliteten være svingende, alene ud fra den grund, at vi som beskuere skal provokeres til at se forskel på godt og skidt, men hovedsigtet er selvfølgelig, at der er så meget god kunst, at man glemmer alt det, der ikke holder.



På vores tur røg vi ind i en gengivelse af Yves Kleins antropometrier, hvor nøgne kvinder bliver indsmurt i Kleins specielle blå farve for så at blive brugt som ”pensler”.
Billedet herover blev et af slutprodukterne. Se videoen af mine redigerede optagelser

Her er Yves Kleins oprindelige opførelse fra 1960: Tryk her