mandag den 3. december 2012

Fantastisk koncert med Cæcilie Norby på Fermaten i Herning

 
 
Det var virkelig en diva, der var kommet til byen. De første tre numre bar præg af divaens åbenlyse utilfredshed med den lokale lydmand. Selv under numrene gjorde hun tegn til lydmanden, om at ændre på forskellige lydindstillinger. I pauserne mellem de første numre var der lange dialoger mellem Cæcilie og lydmanden, og Cecilie greb selv ind og forsøgte at ændre på diverse tekniske anordninger. Ærgerligt at hendes første sangpræstationer blev stærkt præget af frustrationen over teknikken.
 

Da musikken kom i centrum, blev det til en dynamisk koncert med et af de bedste orkestre, jeg længe har hørt. Det var et helt forrygende og musikalsk varieret samspil mellem Cæcilie Norby og Nikolai Hess på piano, Lars Danielsson på bas og Morten Lund på trommer.
Efter pausen, hvor teknikken var i orden, fik vi en række numre med en sådan intensitet og medrivende musikalitet i såvel i det svingende samspil som i musikernes ekvilibristiske soloer, at man simpelt hen fløj fra stolen og blev en del af musikken. Det var et medrivende sceneshow, når Cecilia Nordby flirtede og "æggede" sine musikere til at give sig helt ud i deres soloer efter konceptet: Så nu giver jeg, hvad jeg har, så er det din tur! - Så kom musikerens mandige svar: Nu ska, du fa'me få - Eller: Ka', du stikke den her Cæcilie!? Og Cæcilie svarede tilbage, så de måtte tage sig sammen igen. Det var den rene forførelse, og det var fa’me live!