fredag den 27. april 2012

Forsøg på at pejle mig ind på Michael Jeppesens kunstsyn

Jeg er noget fascineret af Michael Jeppesens kunstanmeldelser i Information. En speciel blanding af subjektivitet og objektivitet.

Jeg prøver at indfange Michael Jeppesens kunstsyn, sådan som jeg kan abstrahere det fra hans senere anmeldelser i Information.
Hvad er sublim kunst for beskueren? Det er en kunst, der er fri for at være holdningsanmasende. Den moralske kunst, der fortæller os, hvordan vi skal være er sølle. Forvrængerkunsten, der fortæller hvordan andre har det, og som vil åbne vores øjne og lade os se undertrykkende systemer, der luller os ind i en eller anden spiral, giver os heller ikke mulighed for at finde noget i os selv. Den tomme kunst, som forestiller noget eller handler om noget, der ikke forestiller eller ligner noget velkendt, lader os selv lede efter svaret. Kunst, der forestiller noget uden at handle om noget som vi alle sammen ved, er den kunst der hjælper beskueren frem til at finde et personligt svar. Der er også et krav til beskueren: ”for at få næring med hjem, skal vi åbne os og turde give kunsten reel plads i vores hverdag og sind.”
Læs f.eks denne artikel http://www.information.dk/298861

Forårsfernisering på Herning BilledskoleVar til ferniseriing i Dalgashuset lørdag d.21. april. En dejlig formiddag, hvor jeg nød at gå rundt og opleve, hvordan tomme rum med en sikker fornemmelse for rummenes særlige karakter, kan fyldes ud med fantasifulde kreationer skabt af børn og voksne fra Herning Billedskole.