søndag den 24. maj 2015

Åbningen af CLAY Keramikmuseum DanmarkSå blev dørene på CLAY Keramikmuseum Danmark endelig åbnet for offentligheden.Det blev noget af et tilløbsstykke, og billetkøen var rimelig lang, men folk var tålmodige, og der var rigelig plads til alle i den nye bygning, der er tegnet af  arkitektfirmaet Kjaer & Richter A/SÅbningstalen blev holdt af konstitueret direktør Pia Wirnfeldt, og der var musik og buffet for betalende gæster. Solen skinnede og stemningen var høj.


Her på åbningsdagen er det også Pia Wirnfeldts fødselsdag, så der er smil og glæde.
"Med indvielsen af den nye tilbygning og med åbningen af udstillingen "Brandes & Bindesbøll" tager vi hermed hul på CLAY Keramikmuseum Danmark. En fremtid med mange nye oplevelser både for dem, der har tabt sit hjerte allerede til keramikken, men forhåbentlig også for dem, der endnu har keramikkens oplevelser af rigdom til gode. "Sådan lød det bl.a. fra Pia Wirnfeldt.


Udstillingen "Brandes & Bindesbøll er overvældende og overrumplende, og den viser keramikkens mangfoldighed i udtryk og størrelse. Er man ikke interesseret i keramik som kunstart, får man på denne udstilling mulighed for at ændre holdning.
Videoen giver en bid af åbningstalen og er en hurtig tur gennem udstillingen.