tirsdag den 14. februar 2017

"Grådighed" - en udstilling på Holstebro Kunstmuseum


Holstebro Kunstmuseum er et af de syv museer, der i forbindelse med Europæisk Kulturhovedstad – Aarhus 2017 deltager i samarbejdet ”De Syv Dødssynder”. Tre kunstnere, Peter Linde Busk, Steinar Haga Kristensen og Alexander Tovborg, har i museets Færchfløj skabt et rum, der får én til at føle, at man opholder sig i en katedral. Udsmykningen minder om noget, man både konkret men mest på en abstrakt måde kan forbinde til et kirkerum. 

Der er enkelte klare henvisninger til kirkerummet, men kalkmalerier, ikoner, og hvad der elles hører kirkerummet til er erstattet med nye fortællinger i et nutidigt sprog og i nye overraskende materialer.
På trods af de mange forskellige værker og materialer, er der en balance og harmoni i rummet, så man ligefrem føler sig fredfyldt og hjemme i grådigheden, indtil man støder ind i Steinar Haga Kristensens værk, Gleaners, hvor mennesket tilsyneladende må slide og slæbe i en art grådighed for dagen og vejen.


Foto: Brynhild Bøtker Eriksen

Til sidst en religiøs vækkelse i ”Kirkerummet”. Peter Linde Busks assemblage på endevæggen er et virvar af forskellige materialer, måske indsamlet med grådighed, men her sat sammen til et stort og imposant værk, hvor de vidt forskellige materialer samler sig til en afbalanceret helhed. Et billede på forskelligheder, der samles i harmoni kan man godt gå ud i samfundet med som en drøm for menneskeligt samvær.


Foto; Bryndild Bøtker EriksenDet blev også til en snak bl.a. med Peter Linde Busk


Hop på videoen og oplev, hvordan grådighed tager sig ud