onsdag den 13. juni 2018

Holstebro Kunstmuseum. Åbningen af to soloudstillinger med henholdsvis Julie Stavad og Jean Marc Routhier sammen med udvalgte værker af Astrid Noack.


Astrid Noacks Legatfond blev stiftet i 1955. Fondets formål er at forvalte arven efter Noack ved at hædre de bedste unge danske kunstnere gennem legatuddelinger. Det gælder i særlig grad billedhuggere og kunstnere, der arbejder i krydsfeltet mellem skulptur, rum, sanselighed og krop. 
Julie Stavad modtog legatet i år og Jean Marc Routhier fik legatet 2017.

Julie Stavad
Julie Stavads skulpturer af rustent stål er spændte former af sanselighed, metaforer for menneskekroppens skulpturelle spændstighed i genkendelige og udtryksfulde former.


Nede i kælderen finder man Routhiers sorte laserprints, der består af adskillige lag tonerfarve, der ved første øjekast og på afstand giver en sort overflade. Kommer man tættere på, opdager man noget nede i det sorte: Nogle svært læselige skriblerier og motiver. Bruger man sit kamera, træder motiver og skriblerier tydeligt frem. Hvor er vi? Ser vi informationer, der er komplet ulæselige?
Astrid NoackAstrid Noack og nogle af de kunstnere fra Holstebro Kunstmuseums samling, der tidligere har modtaget Astrid Noacks Legat