mandag den 6. august 2018

”Kunst i slusen 2018", Hvide Sande


Kunst i Slusen og friske fisk
Så er der kunst i slusen søndag 05.08.2018. Skal, skal Ikke? Så får jeg en sms fra den fiskekutter, jeg plejer at købe fisk fra. ”Vi er i havn kl. 09.30 med friske fisk”. Så kommer der lidt liv i kadaveret: Friske fisk og ”Kunst i slusen”.

Der var masser af fisk i kutteren, og det blev også en fed fangst for os: 5 pighvar og en slethvar samt 6 kæmpe rødspætter. Sjovt nok gik vi til fiskeauktion bagefter. En auktion for turister, mest tyskere, der er med i en bud-ekstase, og de byder højt og får en pose fisk og en dejlig historie med hjem. Auktionarius taler hurtigt, og fletter tysk ind i talestrømmen. Fed stemning, humor og højt humør leveret af auktionarius.


Efter frokost afgang til slusenVin og
kage er standard ved ferniseringen

Årets udstillere i kommandørgangen er billedkunstner Susanne Gemmer og en mand med en fortid i Big fat snake, Peter Viskinde. Holmsland Klit turistforening finder en musiker, der også har slået sig på malerkunst, helst en der kendt. Så kan der nemlig om aftenen laves en koncert, hvor maleren underholder, nu som musiker. Behøver man at sige, at stemningen om aftenen, hvor der også er en lille anretning, er god.
Man må nok erkende at kommandørgangen er et udfordrende udstillingsted. ”det kan være svært at komme på afstand af værkerne”, sagde Peter Viskinde, ”men mine værker kan godt ses på den korte afstand.” 
Her er nogle af Susanne Gemmers værker

Mens vi var optaget af at se på kunst, blev der pludselig åbnet for en af sluserne, og frisk? vesterhavsvand strømmede ind i Ringkøbing Fjord.

Så til Peter Viskinde

Ja, så siger vi tak for kunst, vin og kage til lyden af fossende vand i slusen.